Tietoa meistä

Eduamon tavoitteena on edistää oppimista ja hyvinvointia auttamalla opettajia, oppilaitoksia ja yrityksiä tekemään parempia valintoja opetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa yhteisöllisten  osaamista lisäävien verkko- ja live-koulutusten avulla.


Pekka Peura (FM) on Eduamon toinen perustaja ja palkittu opetuskäytänteiden ja opetuskulttuurin kehittäjä.

Pekan innovatiivinen tapa luoda uusia toimivia malleja opetukseen ja ennakkoluuloton tapa kertoa niistä ymmärrettävästi on tehnyt hänestä hyvin halutun puhujan Suomessa ja ulkomailla.

Pekka on Startup High Schoolin rehtori, yksilöllinen oppiminen -opetusmallin luoja, opettajien täydennyskouluttaja sekä matemaattisten aineiden opettaja.

Lisäksi hän on innovatiivinen ja intohimoinen uusien opetuskäytänteiden ja opetuskulttuurin kehittäjä ja hänet on palkittu ansiokkaasta kehitystyöstään mm. Mensa-palkinnolla 2013, Vuoden LUMA-toimija -palkinnolla 2014 ja Campus Awards -palkinnolla 2015.

Pekan työstä on saanut lukea muun muassa Suomen Kuvalehdestä, Helsingin Sanomista ja Ylen uutisista. Vuonna 2016 Yle myös kuvasi ja näytti seitsemän osaisen Koulukorjaamo-televisiosarjan, jossa esiteltiin suurelle yleisölle Pekan luoman toimintamallin käytännön kuvausta niin aineenopettajien kuin luokanopettajien näkökulmista. "Koulukorjaamo haastaa pohtimaan oppimisen esteitä ja niiden ylittämistä. Sarjassa seurataan koko kevään, miten opetuksen uudistaminen onnistuu vantaalaisessa lukiossa ja alakoulussa Pekka Peuran ja Markus Humalojan ohjauksessa."

Pekka kirjoittaa Minkä tahansa opetuksen tulevaisuus -blogia sekä toimittaa Koulu-podcastia.


Susanna Oksanen (FM, MEAT) on Eduamon toinen perustaja. Kasvatustieteiden väitöskirjatutkijana Suski on onnistunut yhdistämään kaksi intohimoaan: opettamisen ja valokuvaamisen.

Suski on väitöskirjaansa varten tutkinut muun muassa muutoksia aineenopettajien identiteetissä ja uskomuksissa sekä selvittänyt, miten valokuvaamista voidaan käyttää osana opettamista ja oppimista sekä tutkimusta. 

Alun perin matematiikan ja saksan aineenopettajaksi valmistunut Suski työskenteli ensin opettajana yläasteella ja lukiossa, kunnes opiskeli valokuvaajamestariksi ja perusti oman kuvauskoulun. Suski toimii rehtorina Suomen Kuvauskoulu Oy:ssa, jonka opetussuunnitelma perustuu yksilöllisen oppimisen menetelmään ja oivaltavaan oppimiseen. Partiossa Suski on toiminut yli kaksi vuosikymmentä lasten ja nuorten parissa sekä vapaaehtoistyökseen että työkseen.